Lichtmetalen velgen MTS

Heeft u een gave aanhangwagen, of een prachtige caravan, maar staat deze nog op (oude) stalen velgen of wilt u gewoon deze een mooiere of chique look geven ? Misschien zijn uw velgen niet mooi meer en/ of beschadigd.

Bij MarThijs Services kunt u naast onze bandenservice ook terecht voor lichtmetalen velgen voor uw aanhangwagen of caravan.

Zoals de lichtmetalen velgen vroeger in opkomst waren in de autowereld, zo gaan deze tegenwoordig steeds meer deel uitmaken van het totaalplaatje van een aanhangwagen en caravan. In de caravanwereld bijvoorbeeld zijn ze enorm in opkomst.

Deze velgen zijn speciaal gemaakt voor aanhangwagens, omdat gewone lichtmetalen velgen niet sterk genoeg zijn om gemonteerd te worden. Deze kunnen namelijk in het hart gaan scheuren of zelfs afbreken bij veel zijwaartse bewegingen tijdens het rijden en bij parkeren, waarbij het bij tandem en tripple-assige wagens enorm kan wringen hierdoor en er enorme krachten ontstaan op de wielen en wielophanging.

De lichtmetalen velgen voor aanhangwagens zijn er zelfs tot een belasting van 1000 kg.

Er is keuze van 10 t/m 15 inch. De meeste velgen zijn leverbaar in zilvergrijze lak, maar voor de 13, 14 en 15 inch velgen kunt u ook kiezen voor een chiquere uitstraling als glanzend gepolijst. Dit geeft nog meer showeffect terwijl het geheel toch beschaaft blijft.

Naast lichtmetalen velgen kunt u uiteraard ook voor de “gewone” stalen velg bij MarThijs services terecht. Bij de stalen velgen is er een keuze uit de standaard en de verzwaarde stalen aanhangervelg. De verzwaarde velg heeft dezelfde look, alleen is deze iets zwaarder uitgevoerd. Deze velgen worden dan ook vaak onder aanhangwagens gemonteerd die een hoog laadvermogen hebben en/of lage laadvloer hebben waarbij lage banden worden gemonteerd. Omdat een lage band niet te veel mag inzakken bij beladen toestand moet de bandenspanning hoger zijn dan bij een normaal wiel.

Op de verzwaarde velgen worden dan ook verzwaarde banden gemonteerd en speciale hoge druk ventielen, omdat er een hogere bandenspanning aangehouden wordt. Deze combinatie zorgt ervoor dat er veilig en comfortabel gereden kan worden met een zwaarbeladen aanhangwagen.

Uiteraard zijn alle velgen met en zonder band te verkrijgen. Heeft u zelf nog goede banden zonder schade die u op uw nieuwe velgen over wilt zetten, dit is geen probleem en zullen dit netjes voor u verzorgen.

Houdt u wel de leeftijd van al uw banden in de gaten voor als u bijvoorbeeld op vakantie gaat naar het buitenland. Alle banden, zo ook de reservewielen die u bij u hebt mogen niet ouder zijn van 6 jaar. Deze data staat vermeld of een van de zijden van de band. Het zijn vier cijfers, waarvan de eerste week de produktieweek van de band aangeven en de laatste twee cijfers het produktiejaar. Helaas is het in de praktijk mogelijk dat de jongste band bij montage toch al een aantal maanden oud zijn. Dit geheel afhankelijk van fabrieksuitgave, importlijnen en behoeftes (vraag en aanbod).

Bent u geïnteresseerd of wilt ergens meer over weten, dan kunt u gebruik maken van het reactie-formulier op de website www. MarThijs-Services.nl of door rechtstreeks te bellen of te mailen.

We helpen u graag verder.