Bootvervoerservice in binnen- en buitenland

Bent u de trotse bezitter van een sloep of boot? Dan kunt u wellicht hulp gebruiken bij het verplaatsen of vervoeren van het voertuig. Schakel MarThijs Services in voor betrouwbaar bootvervoer in binnen- en buitenland. Ik vervoer uw boot of sloep met de grootste zorg.

Wanneer is bootvervoer nodig?

Er zijn verschillende redenen waarom u uw boot wilt vervoeren of verplaatsen. In het najaar brengt u de boot bijvoorbeeld naar de winterstalling, om deze in het voorjaar daar weer weg te halen. Of u wilt de boot meenemen op vakantie, bijvoorbeeld omdat u langs de kust van Italië gaat varen of vrienden opzoekt in Frankrijk. Het kan ook nog zo zijn dat u bootvervoer nodig heeft omdat u een nieuw vaartuig heeft gekocht of uw boot juist gaat verkopen. Kortom, bootvervoer komt vaak van pas voor bezitters van vaartuigen.

Vormen van bootvervoer

Tevens ben ik in het bezit van een drietal botentrailers, namelijk een aangepaste tandemassige 3500 Pega V-Liner waarmee diverse boten vervoerd kunnen worden met een maximale lengte van ongeveer 11,5 meter en gewicht tot zo’n 2700 kg. Deze trailer is langer en breder dan standaard en uitgevoerd met demontabele en instelbare kielrollen, traploze instelling van de kimrolstellen, instelbare en verplaatsbare hoge en lage boegsteun met elk een lier en met 2 verschillende centreersystemen.

Hierdoor kunnen boten met zowel een heckdrive en bbm geladen worden als boten met een vaste schroef en apart roer.

Wegens de toename van de vraag naar zeilbootvervoer, kan de trailer ook aangepast worden als zeilboottrailer. Door deze opstelling kan er veilig en gemakkelijk een zeilboot geladen en ondersteund worden door de hoge en lage traploos instelbare steunpoten met een scharnierend kussenset.

De tweede trailer is ook een aangepaste tandemassige 2700 Pega V-Liner, voor het vervoer van boten tot een lengte van ongeveer 7 meter en gewicht tot zo’n 2000 kg. Deze trailer is eigenlijk een kopie van de 3500 qua opbouw en instelbaarheid.

De derde trailer is een enkelassige trailer voor boten tot 7 meter en maximaal gewicht van 1200 kg.

Door de combinatie van praktische kennis en ervaring van zowel mijzelf als de trailerbouwer Pega te Barendrecht, is de kans aanzienlijk verkleind dat ik een boot niet kan vervoeren en kunnen we gefocust blijven op het doel om iedereen van dienst te kunnen zijn met mijn service.

Hulp bij te water laten en uit het water halen

De trailers van MarThijs Services kunnen niet alleen voor bootvervoer worden gebruikt. Ik kan u ook helpen bij het te water te laten van uw boot of om deze eruit te halen. Maakt u gebruik van een trailerhelling? Let dan op de volgende punten:

  • Bekijk vóór u de boot te water laat de lengte en gladheid van de helling;
  • Controleer of de helling lang genoeg is om alle wielen van de trailer te dragen;
  • Rijd niet te ver de helling af, als de eerste rollers nat zijn bent u al ver genoeg;
  • Houd kinderen en omstanders goed in de gaten.

Over MarThijs Services

Bootvervoer voor iedereen toegankelijk maken, dat is de missie van MarThijs Services. Met mijn achtergrond als chauffeur en berger bij een dochteronderneming van de ANWB heb ik veel ervaring op dit gebied. Om mijn werk zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren heb ik alle rijbewijzen voor de transportsector gehaald. Daarom kan ik nu onder andere bootvervoer, vrachtvervoer en vervoer van kwetsbare goederen aanbieden.

Neem contact op

Contact