Tiny house op wielen

Een Tiny house is steeds populairder aan het worden in Nederland. Dit fenomeen komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten, daar is het inmiddels flink in opkomst en is het mini huisje al verkrijgbaar in allerlei vormen en maten, zowel als een mini huisje op fundering als eentje op wielen die verplaatsbaar is met een auto. De Tiny house op wielen is ook al in veel televisieprogramma’s te zien. In Nederland is ook steeds vaker te zien, het wordt ook hier steeds een bekender begrip.

Wat is een Tiny house (op wielen) ?

Een Tiny house (op wielen) is eigenlijk een mini huisje waar ook echt in gewoond kan worden, je bent met het mini huisje helemaal zelfvoorzienend net als in een normaal huis. Alleen is het in het Tiny huis allemaal iets kleiner. De Tiny House met een fundering is vergelijkbaar met een tuinhuisje en op wielen als een uitgebouwde luxe caravan. De Tin house op wielen staan op een aangepaste aanhangerchassis en worden dan ook als een aanhangwagen beschouwd, net als een caravan.

Bij het bouwen van een Tiny house, heb je te maken met bepaalde regels en wetgeving volgens de eisen van het RDW. Om een Tiny house op wielen op de openbare weg te laten rijden, is het belangrijk om deze wetgeving te volgen.

Over ons

MarThijs Services biedt u de mogelijkheid om zo’n Tiny house op wielen te vervoeren van A naar B. Vaak zijn deze huisje gebouwd met maximale maten van 3500 kg zwaar, 4 meter hoogte, 2,60 meter breedte en afhankelijk van het model kan de lengte bijna 14 meter lang zijn. Hiervoor is dus niet iedere auto geschikt en moet men ervaring hebben met het rijden met grote en zware lasten achter de auto.

Wilt u meer informatie?

Heeft u een Tiny house op wielen of wilt u er één gaan aanschaffen? Dan kunt u vrijblijvend contact met MarThijs Services opnemen voor een offerte of voor andere informatie. We helpen u graag bij het aanschaffen of verplaatsen!

Neem contact op

Contact