Pipowagens

Een pipowagen ofwel een woonwagen zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten en maten. De wagen werd van oudsher gebruikt door zigeuners en woonwagenbewoners. Door de tijd heen is de bewoner van de pipowagen overgestapt naar een vaste woonwagen of een grotere variant van een caravan. Dit komt omdat de wagen vroeger gebruikt werd om rond te trekken, wat de zigeuner van nu niet meer doet.

De bestaande woonwagens van tegenwoordig worden ook wel vernoemd naar de pipowagen, die bekend is van Pipo de clown en Mamalou. De Pipowagen is weer her ontdekt door het te gebruiken als een hip tuinhuis, kantoor, kampeerhuisje, bed en breakfast of als een andere variant op de caravan om rond te trekken

Wat zijn Pipowagens?

Een pipowagen is van oudsher een karakteristieke manier om rond te trekken en te kamperen, de uitstraling is erg verschillend. Sommige zijn namelijk strak vormgegeven en andere pipowagens zijn van mooi uitgesneden houtwerk. De wagens worden gebruikt als zijnde langzaam verkeer en zullen opgeladen moeten worden als ze lange afstanden gaan overbruggen. De populariteit om met een pipowagen op reis te gaan is erg aan het groeien. Zo is hij veel te zien op campings en in tuinen. De vraag over het vervoer van deze wagen is dan ook zeker aan het groeien.

Over ons

MarThijs Services biedt u de mogelijkheid om een wagen te vervoeren van A naar B. Hiervoor zijn wij telefonisch of per mail bereikbaar voor een offerte op maat. Bij het vervoeren van zo’n wagen zijn er bepaalde factoren die bepalen hoe zulke wagens vervoerd kunnen worden, bijvoorbeeld de wielbasis, de maximale maten van de wagen en het gewicht. MarThijs Services heeft uiteraard oog voor de staat van de wagen, want een wagen die al een tijd buiten heeft gestaan in weer en wind kan gemakkelijk een reis weerstaan!

Wilt u meer informatie?

Heeft u een Pipowagen of wilt u er één gaan aanschaffen? Dan kunt u vrijblijvend contact met MarThijs Services opnemen voor een offerte of andere informatie. We helpen u graag bij het aanschaffen of verplaatsen van een pipowagen!

Neem contact op

Contact